Újjászületik a Nokia az N1 tablettel?!

Hozzáadva: 2014.11.19, 13:41 | Kategória: Tablet

Szerző: Gábor Cseri   | Forrás

Legalábbis a márkanév, kicsit más felállással a háttérben, és az iPad mini 3 –at fenyegető Nokia N1 Android tablettel. A Nokia márkanévről letevő Microsoft után szabad volt a gazda, így a Foxconn, mely oly sok éven át a Nokia elsőszámú beszállítói közé tartozott megvette a Nokia nevet.

Nem is tétlenkedtek sokáig, és máris bejelentésre került a Nokia N1 tablet, mely röviden egy darabból kimart, mindösszesen 6.9 mm vastag alumínium házat vonultat fel, 7.9 colos kivitelben. A kijelző a kategóriában már jól megszokott IPS technológiát használja, és 2048x1536 pixeles maximális felbontásra képes. Ha osztunk szorzunk, akkor gyorsan kijön, hogy a Nokia N1 Android tablet pixelsűrűsége 329 pixel colonként. Ez ha csak egy hajszálnyival is, de maghaladja az iPad mini 3 pixelsűrűségét.

A Nokia N1 tablet egyébként mindenképpen a szebbik tabletek táborát népesíti. A csomagolás alatt megbújó hardware sem elhanyagolható, egy 64 bit –es, 2.3 GHz –es Intel Atom Z3580 processzor dolgozik a tabletben, melyet 2 GB RAM memória, valamint egy 5300 mAh –s akkumulátor támogat. Ezzel, valamint a 32 GB belső tárhellyel már alapból igen szép számok körvonalazódnak, azonban mindig akad egy „de”. Ebben az esetben pedig ez a micro SD kártya foglalat hiánya, mely előrevetíti, hogy a 32 GB tárhely annyi is marad.

A Nokia N1 tablet elül hátul fel lett szerelve kamerákkal, előbbi 5-, míg utóbbi 8 MP –es. Ez alapján manapság semmilyen extrát nem várhatunk, azonban pontosan elég arra, hogy megfelelő minőségben tudjunk megörökíteni ezt-azt, vagy tudjunk videó hívásokat bonyolítani újdonsült Nokia N1 tabletünkön.

Ami az operációs rendszert illeti, Android 5.0 Lollipop fog futni a tableten, mely a Nokia Z launcher felhasználói felületet fogja felvonultatni. A Nokia N1 tablet elsőként Kínában kerül a piacra a kínai új évhez (február 21 –e), majd ezt követi Oroszország és Európa. Ami az árát illeti, egyelőre csak annyit tudni, hogy nagyjából 249 USD, azaz jelenlegi árfolyamon számolva 61 000 Ft –ba fog kerülni, mellyel jócskán alá tud menni az iPad mini 3 –nak. Bízzunk benne, hogy mire Európába ér, nem verik fel az árát.

Nokia N1 tablet

Címkék: nokia n1 nokia tablet

Kommenteléshez be kell jelentkezned!