iOS 7 beta fejlesztői fiók nélkül? Igen! Íme a trükk

Hozzáadva: 2013.06.17, 18:37 | Kategória: Egyéb

Szerző: Gábor Cseri   | Forrás

Az iOS 7 egy aprócska kiskapunak köszönhetően minden támogatott készülékre feltölthető, és nem szükséges senkinek fizetni UDID aktiválásért, és nem is kell fejlesztői fiókkal rendelkezni hozzá. Nem lehet tudni, hogy ezt a kis trükköt szándékosan hagyta-e meg az Apple, hogy minél több visszajelzés érkezzen az új operációs rendszerről, mindenesetre mi is kipróbáltuk. Tökéletesen működik és használjuk már gyakorlatilag az iOS 7 megjelenése óta. Ugyanakkor mindenkit figyelmeztetünk, hogy ez a cikk senkit sem szeretne bátorítani, vagy az iOS 7 beta telepítésére sarkallni, ugyanis az még nem a végleges, teljességében kiforrott verzió. Számos probléma felléphet, melyért, illetve mely által okozott esetleges kárért sem a cikk írója, sem más nem vállal semmilyen nemű felelősséget. Ezt kérjük megfontolni, mielőtt valaki nekiugrik iPhone –jának, mindenki saját felelősségére frissít.

Most, hogy mindenkit jól megijesztettünk le kell szögezni, hogy iPhone 4 telefonunkon a legkisebb probléma nélkül fut az iOS 7 beta. Egyszer sem fagyott le, indult újra, vagy lassult be a telefon, pedig az utóbbi hétben igencsak nyúztuk, hogy előszedjük a hibákat. A cikk gyakorlatilag ezért érkezik ilyen hosszú idő után. A támogatott készülékek listáját egy korábbi cikkünkben találod meg itt, illetve ezen a linken.

Az iOS 7 beta IPSW –t erről a linkről töltöttük le, majd egy rendkívül egyszerű, és szinte teljesen hivatalos telepítés következett. Illetve, és ez az apró trükk, „Frissítés” azaz „Update”. Ez nagyon fontos, nem „Restore” –t kell nyomni, hanem a SHIFT lenyomásával párhuzamosan megnyomni a „Frissítés” vagy „Update” gombot. Ez felhoz egy ablakot, amiben ki tudjuk választani a letöltött iOS 7 IPSW –t. Ezt természetesen mindenki a saját telefonjához tölti le, meg se próbáljon valaki iPhone 4 –re iPhone 5 –höz tartozó IPSW –t párosítani. Amennyiben az ablak nem ugrik fel, úgy a SHIFT –et nem tartottad nyomva az „UPDATE” gombra nyomva. Ha nem frissítést nyomsz, akkor az iOS 7 beta fogja kérni a fejlesztői azonosítódat (UDID), és hiányában nem fogod tudni aktiválni a telefont. Elriasztás okán, egy fejlesztői fiók 100 dollár, azaz nagyjából 22000 Ft –ba kerül, míg az interneten 5 dollárért adnak egy UDID azonosítót ebből megtollasodni kívánó személyek. Amennyiben „Update” –elsz, mint ahogyan mi is tettük, úgy valamilyen oknál fogva nem kér aktivációt a telefon.

Akinek esetleg gondja akad, bátran írjon a lenti fórumra, ahogyan várunk minden visszajelzést is, hogy sikerült-e mindenkinek a frissítés. Pozitívat illetve negatívat egyaránt. Ez másoknak jelenthet megfizethetetlen információt, hiszen amennyiben időközben az Apple bezárja azt a bizonyos kiskaput, úgy könnyen egy darab kijelzőt lehet csinálni az iPhone –ból.

Újfent szeretnénk megemlíteni, hogy senkit sem bátorítunk a frissítésre, és mindenki saját felelősségére használja a fent leírt információkat.

iOS 7 Beta mindenkinek

Címkék: ios 7 ios 7 beta apple iphone

Kommenteléshez be kell jelentkezned!