Feltűnt a neten az első WP8 –cal és négymagos processzorral szerelt Nokia

Hozzáadva: 2013.06.17, 20:09 | Kategória: Egyéb

Szerző: Gábor Cseri   | Forrás

A GFBench teljesítménymérő internetes portálon feltűnt egy Nokia készülék, mely Windows Phone 8 operációs rendszerrel, és négymagos processzorral volt szerelve. Miért nagy dolog ez? Mert a Windows Phone 8 jelenleg nem támogatja sem a Full HD felbontást, sem pedig a kettőnél több maggal szerelt processzorokat. Ez a helyzet már a korábbi hírek alapján is hamarosan változni fog, azonban legjobb tudásunk szerint ez az első alkalom, hogy egy Windows Phone 8 operációs rendszerrel, és négymagos processzorral szerelt készülék „élőben” feltűnik a világhálón.

Sajnos a log –ban szereplő információk alapján a tesztelt készülék továbbra sem tudta a Full HD felbontást, azonban már a négymagos processzor feltűnése magában is azt támasztja alá, hogy a Nokia, és a többi Windows Phone 8 platformra fejlesztő gyártó hamarosan újabb lépést tehet a csúcskategóriához való felzárkózásban.

Bár a tesztelt Nokia processzorának típusa nem szerepel pontosan a log –ban, de nagy valószínűséggel egy Qualcomm Snapdragon 400 processzort használt, mely négy darab Cortex-A7 magot tartalmazott 1.2 GHz órajelen, valamint LTE modemet. Ezt a chippet mutatta be a Qualcomm nemrégiben kihangsúlyozva, hogy kompatibilis a WP8 –cal is. Ezen felül az Adreno 305 grafikai egység is beleillik a képbe, így nincs okunk kételkedni az igazságtartalomban.

A Nokia, és a WP8 azon törekvése, hogy a lehető legrövidebb idő alatt támogatottá váljanak a négymagos processzorok, valamint a Full HD kijelzők mindenképp üdvözölendő hír, hiszen egy kezdeti fellendülés után mintha újfent elaludt volna a két gárda. Mindeközben az Egyesült Államokban az egyik legsikeresebb platformnak számít a Windows Phone, és ezzel elsősorban a Nokia, de most mindenképp meg kell rázzák magukat, hiszen a többi gyártó már jócskán lekörözte őket, ami a teljesítményt illeti.

Windows Phone 8

Címkék: windows phone 8 nokia

Kommenteléshez be kell jelentkezned!