Bemutatták a világ legvékonyabb 4.7” –os okostelefonját

Hozzáadva: 2013.06.18, 18:56 | Kategória: Mobil

Szerző: Gábor Cseri   | Forrás

A Huawei már egy ideje sikeresen kilépett a „kínai” kategóriából, és a mai napon hivatalosan leleplezte a Huawei Ascend P6 csúcsmodelljét, mely a világ legvékonyabb okostelefonja címet is megkapta. A készülék hihetetlenül vékony, a legvastagabb részénél is mindössze 6.18 mm –t mérünk, háza teljes méretében fémből, egészen pontosan alumíniumból készült. Mindez az egyik legkönnyebbé is teszi a Huawei Ascend P6 –ot, mely mindössze 120 g –ot nyom. Ezek az adatok gyakorlatilag földbe verik az összes többi 4.7” –os kijelzővel szerelt telefont, és ha azt vesszük, hogy a 112 g –ot nyomó iPhone 5 mindössze 4.0” –os kijelzőt vonultat fel, joggal emeljük egy szintre vele, legalábbis ami a felhasznált anyagokat illeti.

A Huawei Ascend P6 egy négymagos, 1.5 GHz –es K3V2 chippet vonultat fel, melyet az Ascend Mate, Ascend P2 és Ascend D2 esetében is használt a gyártó. A kijelző a feljebb már említett 4.7” –os egység, mely sajnos nem lett Full HD, mindenkinek be kell érnie a HD, azaz 720p felbontással. Ami a memóriát illeti 2 GB RAM került beépítésre, a belső tárhely pedig 8 GB –ban lett megszabva. A tárhely természetesen tovább bővíthető microSD kártya segítségével.

Huawei Ascend P6

A Huawei Ascend P6 elsődleges kamerája 8MP –es, érzékelője a BSI CMOS technológiát vonultatja fel, fényereje pedig a legjobbak közé emeli, mely számszerűen f/2.0 –t jelent. Összehasonlításul a HTC One, és a Nokia Lumia 925 optikájának maximális fényereje egyaránt f/2.0, míg az iPhone 5 f/2.4 –et, a Samsung Galaxy S3 mindössze f/2.6 –ot, míg a Samsung Galaxy S4 f/2.2 –t tud. A kamera természetesen támogatja a Full HD, azaz 1080p felbontású videók készítését, a fényképezést támogató alkalmazás pedig megannyi okos funkcióval fel lett szerelve. A másodlagos kamera felbontása 5MP lett, mely kiváló minőséget biztosít a videofonálások során.

A Huawei Ascend P6 áramellátásáról egy 2000 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, mely egyáltalán nem mondható erősnek, de bízzunk benne, hogy egy munkanapot simán ki fog bírni. A telefon operációs rendszere az Android 4.2.2, ami pedig az adatátvitelt illeti WiFi, 3G, 4G LTE, Bluetooth és GPS áll rendelkezésünkre.

A Huawei Ascend P6 előreláthatóan júliusban érkezik Európába, a hírek szerint pedig akár már 350 eurós, azaz jelenlegi árfolyamon átszámolva 100 000 Ft –os áron hozzájuthatunk kártyafüggetlenül. Mi ebben kicsit kételkedünk, és legalább 10-20 000 Ft –tal magasabbra várjuk a telefont, de bízzunk benne, hogy mi tévedünk.

Huawei Ascend P6

Címkék: huawei ascend p6 ascend p6 huawei ascend huawei

Kommenteléshez be kell jelentkezned!