A Samsung Galaxy Note is megkapja az Android 4.1.2 frissítést

Hozzáadva: 2012.12.29, 11:28 | Kategória: Mobil

Szerző: Gábor Cseri   | Forrás

A frissítés kiadásának dátuma még nem ismert pontosan, de a Samsung hivatalos oldalán adta közre, hogy a Galaxy Note –ra is érkezik a 4.1.2-e Android. Ez általában annyit jelent, hogy rövidesen. Napok, vagy maximum 1-2 hét szokott eltelni a bejelentéstől.

A Galaxy Note a frissítésnek köszönhetően megkapja a Google Now personal assistant és Project Butter funkciókat. A Google Now ugyebár az Apple Siri megfelelője. A Google Now és a Siri nagy ellenfelei egymásnak, mindkettő számlájára felírható plusz és mínusz is. A Siri felolvassa a legtöbb választ – a hangvezérlés lényege ugyebár, hogy ne kelljen a kijelzőre bambulnunk - így ebben ő a nyerő. A Google Now assistant viszont a szokásainknak, aktuális helyzetünknek megfelelően előre bekészít bizonyos válaszokat anélkül, hogy rákérdeznénk. Ezzel sokszor már a képernyőnkön van, amit keresni szeretnénk. A Project Butter a sebesség, pontosság és a grafikai elemek javítását szolgálja azáltal, hogy algoritmusok alapján előre számolja, hogy hová fogunk bökni az ujjunkkal, illetve mit fogunk tenni a következő menüpontban. Ezzel bekészíti a választ, és villámgyorsan végra hajtja a parancsot, amikor meg is történik a kiválasztás. Ez bonyolultnak hangzik, de gondoljunk csak bele, mennyire logikus. Ha a WiFi kapcsolat a menü egyetlen választható opciója, azon belül pedig a ki- és bekapcsolás, akkor a jelenlegi állapot ellenkezője fog történni. Tehát ha az adott pillanatban be van kapcsolva a WiFi, akkor ki fogjuk kapcsolni és fordítva.

A legnagyobb bumm azonban a Galaxy Note –nál is a Multi Window nézet, mely két részre osztva a képernyőt egyszerre két program futását, illetve aktuális vizualizációját engedélyezi. Ezzel egyszerre szörfözhetünk a neten, míg fél szemmel egy YouTube videót nézünk. Mostantól a kézírás engedélyezve lesz az email aplikációban is.

A Galaxy Note Android 4.1.2 frissítése annak minden előnyével és újdonságával rövidesen érkezik, úgyhogy tessék nyitva tartani a szemeket, mert szinte megújul tőle a készülékünk.

Samsung Galaxy Note

Címkék: samsung galaxy note samsung galaxy note 2 android 4.1.2 frissítés samsung galaxy android 4.1.2 frissítés

Kommenteléshez be kell jelentkezned!